Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Särskild kollektivtrafik bäst i Sverige på telefoni och kundservice

Trafikcentralen för särskild kollektivtrafik har utsetts till vinnare i SM i telefoni och kundservice i klassen ”resor och transporter". Vinnaren i tävlingen, som är en kvalitetsmätning, meddelades den 25 januari på hotell Elite i Stockholm.

Tävlingen avgjordes genom att undersökare har ringt 200 samtal till Trafikcentralen. De använder sig av mätmetoden M survey CC där undersökarna utger sig vara kunder som behöver hjälp med ett ärende.

Ett kontaktcenter bedöms enligt åtta olika bedömningskriterier och bland annat är undersökaren uppmärksam på hur första intrycket är, om bemötandet är engagerat och hur effektivt ärendet hanteras. De noterar även vad som händer innan man kommer fram till svarspersonen, det vill säga talsvar, olika tonval och eventuella köbesked.

Undersökaren skriver en sammanfattande kommentar om hur hela samtalet har upplevts, vilket har en viktig funktion för att förmedla känslan av vilken service företaget erbjuder inringande kunder.

Mätningen jämförs sedan med andra organisationer och företag. Trafikcenttralen gick till final i  kategorin ”resor och transporter”  tillsammans med Taxi Stockholm och X-trafik.. Det är de tre företag som haft bäst servicenivå.

Resultatet av mätningen levererades i samband med finalen.

– Jag är stolt över att Trafikcentralen, som mött en hel del motstånd sedan starten i januari 2015,genom segern fått det här erkännandet. Det är en sådan revansch för oss som jobbar här, säger Josefine Åhrman, chef för särskild kollektivtrafik.

På trafikcentralen arbetar 13 transportsamordnare som dagligen tar emot ca 900 samtal från personer som har skolskjuts eller som vill boka färdtjänst- eller riksfärdtjänstresor. Servicenivån är mycket hög inom Trafikcentralen visar den undersökning som genomförts.

– Vi är glada över den här vinsten som visar att våra medarbetare gör ett bra arbete och har en god relation med och bemötande av sina kunder. Det här är en uppmuntran att fortsätta på den inslagna vägen och utveckla service och bemötande ytterligare, säger Mats Norrbom, stadsbyggnadsdirektör.

En undersökning från 2016 visar att 86 procent av de resande ger resa med särskild kollektivtrafik i Uppsala betyg 4 eller 5 på en 5-gradig skala och att lika många kommer fram i tid.

För mer information

Josefine Åhrman, chef särskild kollektivtrafik
Telefon: 018- 727 41 05
E-post: josefine.ahrman@uppsala.se

Presskontakt
Maria Hasselgren, PR-strateg
Telefon: 018- 727 65 27
E-post: maria.hasselgren@uppsala.se