Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Sanne Larsson och Gustav Tingelöf får idrotts- och fritidsnämndens elitidrottstipendium

Idrotts- och fritidsnämnden har beslutat att ge Sanne Larsson, KFUM Uppsala Kyokushin Karate och Gustav Tingelöf, Uppsala Gymnastikförening var sitt elitidrottsstipendium på 40 000 kronor. Stipendiet är ett stöd för en enskild idrottsutövares satsning mot nya idrottsliga framgångar.

Bild på Sanne: Magnus Hansen Bild på Gustav: Gymnastikförbundet

Gustav Tingelöf, foto: Gymnastikförbundet och Sanne Larsson, foto: Magnus Hansen

Idrottarna som får nämndens stipedium ska tillhöra sverigeeliten inom sin idrott och målmedvetet satsa för att nå internationell framgång och världsklass. De ska även vara goda förebilder för barn och unga i Uppsala.

- Sanne och Gustav är både duktiga idrottare och goda förebilder för barn och ungdomar i Uppsala. Jag är glad att Uppsala kommun kan stödja och uppmuntra dem i deras idrottsutövning. Det var många riktigt bra ansökningar i år men Sanne och Gustav känns som både värdiga vinnare och goda representanter för sina idrotter, säger Maria Patel (S), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

Nämnden fick in 29 ansökningar av 17 kvinnor respektive18 män som representerade många olika idrotter i kommuen. 

                           

Motiveringen i sin helhet:

Sanne Larsson och Gustav Tingelöf är båda målinriktade Uppsalabor som idag tillhör Sverigeeliten inom sina respektive idrotter.

Sanne Larsson har med sin starka vilja och träning blivit en av Sveriges bästa karateutövare. Med sin målmedvetenhet och hårda träning för att nå sina högt uppsatta mål visar Sanne att hon är att räkna med i framtida mästerskap både nationellt och internationellt.

Gustav Tingelöf har på kort tid och i sen ålder lyckats etablera sig i den absoluta Sverigeeliten. Den målmedvetna inställningen som Gustaf visar till träning kommer att skapa stora chanser att i framtiden bli en del av den internationella eliten.

Sanne Larsson och Gustav Tingelöf engagerar sig och lägger ner mycket tid i sina klubbars barn- och ungdomsverksamhet. Båda är goda förebilder för alla barn och unga i Uppsala.

För mer information

  • Maria Patel (S), Ordförande idrotts- och fritidsnämnden
  • Telefon: 018-727 60 79
  • E-post: maria.patel@uppsala.se