Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Säkerhetsteam ska hjälpa barn som utsätts för eller hotas av våld

Uppsala kommun tar trygghetsfrågorna på allvar. På socialnämndens sammanträde 25 september beslutades att en ny enhet – ett säkerhetsteam – inrättas.

 Vi sätter barns trygghet i första rummet. Med ett särskilt säkerhetsteam försäkrar vi oss om att vårt arbete alltid utgår från vad som är bäst för barnet, säger Eva Christiernin (S), socialnämndens ordförande.

Säkerhetsteamet ska arbeta med planeringar när det finns oro för ett barn och där socialtjänsten kan komma att placera barnet utanför hemmet.

Genom den nya enheten vill socialnämnden se ett ökat samarbete mellan socialtjänsten och familjerna. Samarbetet utgår alltid från barnets bästa och den situation som barnet befinner sig i.

Säkerhetsplanering genomförs med barnets behov i centrum och utgångspunkten är barnets trygghet och säkerhet. Barnet är delaktigt i hela processen.

 

 

 

För mer information