Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

PRESSINBJUDAN: Uppsala fylls med nattvandrare

Den 28 september är 55–60 nattvandrare på kickoff tillsammans med SSP-teamet. Efteråt finns tillfälle för journalister att prata med nattvandrare om kickoffen och om deras samverkan med polis och socialtjänst i arbetet med att långsiktigt skapa trygghet i Uppsala kommun.

SSP-teamet (samordning skola, socialtjänst och polis) arbetar tillsammans med volontärer i förebyggande arbete för att skapa trygghet i olika områden runt om i Uppsala kommun.

– Vår årliga kickoff är ett led i att utbilda de frivilliga i nattvandrarföreningarna som vi samverkar med. Något som är relativt nytt är vårt samarbete med nattvandrare från föreningen Uppsalas unga muslimer, UUM. Det samarbetet kan vara en brygga mellan kulturer och grupper i utsatta områden, säger Hilde Wiberg, verksamhetschef för samordning skola, socialtjänst och polis.

Kickoffen ska uppmuntra nattvandrare, utbilda dem och göra dem trygga. De ska veta vart de ska vända sig om de är oroliga. Kvällens program innehåller bland annat droginformation.

Datum torsdagen den 28 september

Tid 19.45

Plats utanför polishuset i Uppsala, Svartbäcksgatan 49 

Presskontakt
Susanne Järved, pressansvarig 
Telefon: 018-727 18 78
E-post: susanne.jarved@uppsala.se