Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Kommunen inbjuder till pressträff för att presentera ett unikt samarbete med Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle (STUNS) och Blue Sky Energy. Tillsammans har dessa aktörer medverkat till att en ny, miljövänlig lösning för att lagra el med hjälp av saltvattenbatterier, kommit till stånd på Tiundaskolan. En sådan innovation är ett viktigt steg i en långsiktig strävan mot att minska användningen av litium i metallform.

Medverkar på pressträffen gör Marlene Burwick (S), kommunstyrelsens ordförande och ledamot i STUNS styrelse, Maria Gardfjell (Mp), kommunalråd med ansvar för klimat och miljö, Fredrik Björklund, projektledare STUNS och Hansjörg Weisskopf, grundare och vd BlueSky Energy.

Datum Måndagen den 27 augusti

Tid Klockan 11.30