Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

PRESSINBJUDAN: Arbetslivsforskaren Wanja Astvik berättar om hur styrning påverkar socionomers arbetsmiljö

Torsdag 24 november inbjuder kommunen till en pressträff under ett dialogseminarium om hur socialtjänsten kan utvecklas och förbättras. Det är en del i Uppsala kommuns utvecklingsprojekt Kursändring. Projektets syfte är att behålla och rekrytera socionomer inom den myndighetsutövande delen i den sociala barn- och ungdomsvården.

Hur kan en mer hållbar psykosocial arbetsmiljö skapas och hur kan vi förbättra en dialog mellan medarbetare och chefer? Vad behöver vi göra för att börja en gemensam förändringsresa? Seminariet blir startpunkten för fortsatta diskussioner om hur arbetsmiljön för socialarbetare påverkas av verksamhetsstyrningen.

Dialogseminariet pågår samtidigt som pressträffen. På seminariet presenteras riskfaktorer i organisation och arbetsvillkor som kan leda till stress, ohälsa, viljan att sluta och tystnad. Arbetslivsforskaren Wanja Astvik visar resultatet från en riksomfattande undersökning av bland annat socialsekreterare och chefer inom socialtjänsten. Studien undersöker styrsystem, organisationsklimat, arbetsvillkor, strategier, stress och hälsa inom socialtjänsten. I sin framtida forskning ska Wanja Astvik titta närmare på relationen mellan styrsystem och arbetsmiljöarbete.

Tid för pressträff: torsdag 24 november 14.30–15.00

Plats: Socialförvaltningen, Hamnesplanaden 3

Medverkande: Wanja Astvik, arbetslivsforskare, Ingrid Burman, socialnämndens ordförande, Ola Jeremiasen, avdelningschef för strategiska avdelningen på socialförvaltningen, Camilla Sköld, socialpolitisk chef på Akademikerförbundet SSR, My Eriksson från Akademikerförbundet SSR och Lena Florén från Vision

Arrangörer: Akademikerförbundet SSR, Vision och Uppsala kommun

Mer information

My Eriksson, lokal facklig företrädare för Akademikerförbundet SSR 
Telefon: 018-727 57 54

Presskontakt
Susanne Järved, pressekreterare
Telefon: 018-727 18 78