Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Parkeringsregleringar införs i Sala Backe, Svartbäcken och Tuna Backar

Gatu- och samhällsmiljönämnden beslutade vid sitt möte på onsdagen, att införa nya parkeringsregler inom Sala Backe, Svartbäcken och Tuna Backar.

- Vi behöver skapa en trafikmiljö där utryckningsfordon och kollektivtrafik kan ta sig fram på ett smidigt sätt och där renhållningen kan fungera. Samtidigt ges boende i områdena bättre möjligheter till parkering, säger Rickard Malmström, ordförande gatu- och samhällsmiljönämnden.

Syftet med de nya reglerna är att det ska bli lättare för boende och besökare i området att hitta en ledig parkeringsplats. Målet är att bidra till mindre trängsel, högre omsättning på platser och bättre sammanvägd framkomlighet för alla trafikslag.

De nya reglerna innebär att man får parkera enbart där det är anvisad parkeringsplats, i övrigt råder förbud mot parkering. Inom samma områden beslutades även att införa tidsbegränsad parkering, avgiftsbelagd parkering och boendeparkering.

De tre områdena består av blandad bebyggelse såsom flerfamiljsbostadshus, hus av villakaraktär och byggnader med varierande verksamheter. Stadsbyggnadsförvaltningen har sen lång tid tillbaka fått synpunkter från boende, renhållningsentreprenörer, kollektivtrafik och utryckningstjänst som påpekat att parkering i områdena ofta leder till trafikproblem.

De nya parkeringsreglerna träder i kraft under hösten 2020.

För mer information