Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Öppna förskolans dag firas i Stadsparken

Ansiktsmålning, tipsrundor, häst och vagn och mycket annat står på agendan när Öppna förskolans dag firas i Stadsparken den 21 maj. Anna-Karin ”Ako” Oldeberg och Anders ”Grosse” Grotherius underhåller med sång och musik 11.00. Kommunens öppna förskolor har mellan 35 000 - 40 000 besök per år.

Öppna förskolan ger barn möjlighet att utvecklas under ledning av kunniga, engagerade pedagoger och ger vårdnadshavare, som är hemma med sina barn, tillfälle att träffas och umgås. Uppsala kommun har sju egna öppna förskolor och ger stöd till ytterligare fem. Alla öppna förskolor i kommunens egen regi är hbtq-diplomerade.

– Alla som är hemma med barn ska självklart vara bekväma med att komma till öppna förskolans verksamhet. Det är ett bra tillfälle att träffa andra föräldrar och utbyta erfarenheter samtidigt som barnen har roligt och lär sig nya saker, säger Maria Norrman-Erixon, chef för Öppna förskolan.

Öppna förskolans dag ordnas i Stadsparken den 21 maj mellan 10.00-13.00.

För mer information