Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Omval till gymnasiet 29 april –15 maj

Elever som sökt till gymnasiet har nu fått sina preliminära antagningsbesked. De som ångrar sitt gymnasieval kan välja igen under perioden 29 april–15 maj.

Två ungdomar är ute och går tillsammans

Antagningsbeskedet som eleven fick i mitten av april är preliminärt då det utgår från höstterminens betyg och garanterar därmed inte någon plats.

Att välja en gymnasieutbildning kräver en hel del funderingar och det finns många valmöjligheter. Elever som ska välja en gymnasieutbildning bör tänka på att de ska utgå från sig själv och välja utifrån sina styrkor och intressen. Ibland kan det vara svårt att komma in på förstahandsvalet, därför är det bra att söka flera alternativ.

Elever som enligt de preliminära antagningsbeskeden inte har kommit in på programmet eller skolan som de helst vill gå på kan välja igen. Detsamma gäller för elever som ångrar sitt val. I så fall ska de prata med studie- och yrkesvägledaren på sin skola. Omvalsperioden pågår 29 april–15 maj och inloggningsuppgifterna till Dexter är samma som eleven använde under gymnasievalet i början av året.

Tidplan för gymnasievalet och antagningen

Från 1 juli kan eleven se sin slutliga antagning genom att logga in på sin ansökan med sina inloggningsuppgifter.

Här finns hela tidsplanen för antagningen till gymnasiet.

Mer information

Hitta gymnasieutbildningar och skolor på uppsala.se 

Sök till gymnasiet på uppsala.se

Om gymnasieskolan på Skolverkets utbildningsguide