Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Omval i kommunvalet i Falu kommun

Valprövningsnämnden har beslutat att omval till kommunfullmäktige i Falun ska genomföras eftersom en postsäck med förtidsröster inte nått valnämnden i tid. Totalt rörde det sig om 126 förtidsröster som inte räknades.

Valprövningsnämnden har gjort bedömningen att de försent inkomna rösterna sannolikt påverkat mandatfördelningen i kommunen och därför måste valet nu göras om. Det är enbart valet till kommunfullmäktige i Falu kommun som görs om. Omvalet kommer att ske söndagen 7 april.

Förtidsrösta i Uppsala kommun

Till omvalet kommer förtidsröstning att ske i hela landet mellan 28 mars och 7 april. Inga nya partier får ställa upp i valet, utan valet gäller de partier som var anmälda till kommunvalet i Falun 9 september 2018. Du som har rösträtt i omvalet kommer att kunna förtidsrösta i Uppsala kommun.

Vem har rösträtt?

Du har rösträtt till omvalet i Falun om du:

  • fyllt 18 år senast på valdagen, och
  • är svensk medborgare och folkbokförd i Falu kommun, eller
  • är medborgare i ett EU-land, Norge eller Island och folkbokförd i Falu kommun.
  • är medborgare i annat land, eller statslös, och folkbokförd i Sverige i tre år i följd före valdagen, samt folkbokförd i Falu kommun.

Om du har rösträtt kommer Valmyndigheten skicka ett röstkort till den adress där du är folkbokförd.

Förtidsröstningslokal

Kommuninformationen, Stationsgatan 12, Uppsala

Öppettider

  • 28-29 mars klockan 9-17
  • 1-5 april klockan 9-17

Du kan även boka ambulerande röstmottagare från och med 14 mars genom att ringa 018-727 18 10 under kontorstid eller maila valkansliet@uppsala.se.

Frågor

Om du har frågor om valet kontakta valkansliet i Uppsala kommun:
valkansliet@uppsala.se