Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Nytt vårdhundsteam för äldre med demens

Alice är en hund med stort tålamod. Hon gillar att hämta saker och att interagera med människor. Tillsammans med sin förare Elin Pettersson har hon nyss certifierats som vårdhund och börjar nu jobba med inriktning mot äldre med demenssjukdom.

Vårdhundsteamet Alice och Elin

Vårdhundsteamet Elin och Alice.

Alice och Elin certifierades som vårdhundsteam vid Vårdhundsskolan i Brösarp efter en ettårig utbildning. Elin arbetar redan som undersköterska och har lång erfarenhet av att arbeta med personer med demenssjukdom. Elin och Alice börjar nu omgående att jobba i Vård & omsorgs befintliga vårdhundsgäng.

– Alice är en lugn och inkännande golden retriever, hon passar verkligen i det här jobbet, förklarar Elin. Hon är bara 2,5 år men har rätt karaktär för den här typen av uppdrag.

Vård & omsorgs vårdhundsförare arbetar i team med arbetsterapeuter, sjukgymnaster, sjuksköterskor med flera och är noga med att matcha hund och person innan arbetet börjar. Teamen sätter upp tydliga mål och utvärderar vilka resultat man når, oavsett om det gäller att motivera de äldre till fysiska rörelser och träning eller att stötta människor som upplever oro och förvirring i sociala situationer.

Läs mer om vårdhundar på Vård & omsorgs webbplats.

 

Kontakt

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta Mia Boivie, vårdhundsförare inom Vård & omsorg:

mia.boivie@uppsala.se

018-727 88 48