Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Nytt covid-stöd till kulturlivet i Uppsala

Kulturnämnden beslutade torsdagen 25 mars att utlysa en andra omgång av tillfälligt kulturstöd till kulturlivet för intäktsbortfall med anledning av covid-19. De beslutade också att utlysa en tillfällig stödform till kulturlivet för särskilda behov och åtgärder för fortsatt kulturverksamhet under 2021.

Händer vid ett DJ-bås

Stöden ska kompensera för bortfall av intäkter för perioden september till december 2020 samt bidra till att möjliggöra kulturverksamhet i ett samhälle med fortsatt pandemi.

Stödet breddas

Nytt för den här omgången är att stödet för intäktsbortfall breddas. Företag och organisationer baserade i Uppsala kommun kan få stöd för bortfall av intäkter för kulturverksamhet på andra platser i Sverige eller världen.

Nytt är också kulturstödet för så kallade särskilda behov och åtgärder. Syftet med det är att stötta kulturlivet under resten av 2021 för att se till att kulturverksamheten ska kunna överleva även framåt.

Ansökan och beslut

Beslut om hur stödet ska fördelas fattas av kulturnämnden i maj. Pengarna kommer att betalas ut under juni. Ansökningsperioden är öppen från 29 mars till 15 april.

Mer information

Läs mer om stöd till kulturverksamhet här

Vid frågor kontakta: kulturforvaltningen@uppsala.se