Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Nya isarenan placeras i Gränby

Uppsala kommun kommer att placera den nya isarenan på Gränby sportfält. Dessutom ska kommunen genomföra en om- och tillbyggnation av den befintliga isanläggningen på Gränby sportfält för 63 miljoner kronor. Satsningen kommer att innebära att det blir möjligt att arrangera såväl elitseriematcher i hockey som nationella och nordiska mästerskap i konståkning i Uppsala.

Vid dagens kommunstyrelse fattades det beslut om placering av den nya isanläggningen och omfattningen av om- och tillbyggnationen av den befintliga isanläggningen på Gränby sportfält. Placeringen av den nya arenan har gjorts utifrån bedömningen att närheten till befintliga idrottsanläggningar på Gränby sportfält gynnar idrottsrörelsen.

– Den nya arenan är en satsning på idrotten, på stadsdelen Gränby och på hela Uppsala. Det är väldigt roligt att det här nu äntligen blir av, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande.

Arenan för issporter i Gränby ska kunna ta 5000 åskådare samt byggas med funktionskrav för elithockey i SHL och för svenska och nordiska mästerskap i konståkning. Arenan ska vara klar senast 2023 och beräknas kosta 420 miljoner. I och med att det tillförs en fjärde isyta/rink kommer konståkningen och ungdomshockeyn att få mer istid på vardagkvällar och helger. Dessutom får Uppsala en ny arena för konserter och evenemang.

Uppsala kommun kommer även att genomföra en om- och tillbyggnation av den befintliga isanläggningen på Gränby sportfält för 63 miljoner kronor. Det kommer även att byggas fler omklädningsrum, en samlingslokal, föreningsförråd och ett utrymme för konståkningen att använda för barmarksträning. Om- och tillbyggnationen på Gränby sportfält kommer att anpassas efter uppförandet av den nya isanläggningen.

För mer information

Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 018-727 13 18
E-post: erik.pelling@uppsala.se

Patrik Hesselius, senior adviser och utredare
Telefon: 018-727 26 80
E-post: patrik.hesselius@uppsala.se

Presskontakt
Ulrika Borg, presskommunikatör
Telefon: 072-468 64 95
E-post: ulrika.borg@uppsala.se