Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Ny förskola byggs i Kungsängen

Uppsala kommuns mark- och exploateringsutskott har beslutat att sälja mark till Skolfastigheter AB för att bygga en ny förskola i kvarteret Skytteln i Kungsängen. Förskolan ska ha plats för mellan 70 och 100 barn.

Röd pil visar kvarteret Skytteln. Bild Uppsala kommun.

År 2013 togs ett nytt markanvisningsavtal fram mellan Uppsala kommun och Skolfastigheter som innebar en option för Skolfastigheter att få köpa mark av kommunen för att kunna bygga en ny förskola. 

Nu har Uppsala kommuns mark- och exploateringsutskott beslutat att sälja mark till Skolfastigheter.

- När vår kommun växer och utvecklas ska skolplatserna också göra det. I Kungsängen finns ett stort behov av fler förskoleplatser. Därför är jag glad att vi nu kommer få en ny förskola på plats i Kvarteret Skytteln i Kungsängen. Det är en viktig del i att bygga ett Uppsala som håller ihop, säger Erik Pelling (S), ordförande mark- och exploateringsutskottet i Uppsala kommun.

- Oavsett var i Uppsala du bor ska du som förälder kunna känna dig trygg med att det finns en bra förskola till barnen nära hemmet. Jag är glad över att en ny förskola med plats för närmare 100 barn nu ska byggas i Kungsängen, säger Helena Hedman Skoglund (L), kommunalråd med ansvar för utbildningsfrågor i Uppsala kommun.

Detaljplanen, som vann laga kraft år 2018, stödjer ett bygge av förskola i området.

För mer information