Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Noras korttidsvård flyttar till Linnés vård- och omsorgsboende

Lokalerna för korttidsverksamheten Nora ska få ytterligare ett våningsplan. Därmed behöver lokalerna utrymmas. Verksamheten flyttar till Linnés vård- och omsorgsboende i Sävja i slutet av 2017.

Verksamheten Nora i Nyby flyttar till Linnés vård- och omsorgsboende senast i december 2017. På Linnés vård- och omsorgsboende ska 20 platser omvandlas från vårdboende till korttidsverksamhet i och med flytten. Det beslutade äldrenämnden 16 februari.

– Inflyttningen är ett effektivt sätt att använda kommunens skattepengar. Korttidsvården får lämpliga lokaler och Linné fyller platser som inte är helt fyllda, säger Monica Östman (S), ordförande i äldrenämnden.

Linnés vård- och omsorgsboende kommer att fungera som tidigare. I dag finns 60 omvårdnadsplatser, men 40 platser beräknas täcka behovet. 20 platser kan därför omvandlas till korttidsverksamhet.

– Samverkan kan leda till nytt lärande och kompetensutveckling och det ser vi är positivt, säger Gunn Henny Dahl, förvaltningsdirektör på äldreförvaltningen.

Linnés vård- och omsorgsboende och Nora drivs av Uppsala kommun i egen regi.

För mer information

Monica Östman (S), ordförande i äldrenämnden
Telefon: 070-655 40 41
E-post: monica.ostman@bredband.net

Gunn Henny Dahl, förvaltningsdirektör
Telefon: 018-727 13 09
E-post: gunnhenny.dahl@uppsala.se

Presskontakt

Susanne Järved, pressekreterare
Telefon: 018-727 18 78
E-post: susanne.jarved@uppsala.se