Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Missade du Uppsala klimatvecka?

Misströsta inte! Det finns en hel del verktyg, inspiration och kunskap att ta del av i efterhand på Uppsala klimatveckas webbsida.

Porträttbild Emma Sundh och Maria Soxbo
Emma Sundh och Maria Soxbo. Foto: Emily Dahl

21-27 mars var det klimatvecka i Uppsala. Ett 50-tal olika aktörer bidrog till ett program med närmare 100 programpunkter. För dig som inte hade möjlighet att delta i aktiviteter under själva veckan finns fortfarande möjlighet att ta del av vissa i efterhand. Här föjer några exempel:

  • Hör folkbildaren och journalisten Per Granqvist i en miniföreläsning om hur vi alla kan bidra till en hållbar framtid och vad som driver oss att ändra beteende.
  • Se influencerna Emma Sundh och Maria Soxbo prata om hur vi vänder klimatångest till handlingskraft, i samtal med forskare, politiker och tjänstepersoner.
  • Lyssna på podd om artisten Magnus Carlsons hållbarhetsresa.
  • Se filmer om solceller och elbilar.

På Uppsala klimatveckas webbsida finns också mycket att läsa och lära om de olika temaområdena resande, matvanor, konsumtion och boende. Där finns också inspiration i form av Uppsalabor som gör klimatmedvetna val i vardagen.

Besök Uppsala klimatveckas webbsida.