Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Ministerbesök på utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda

Matilda Ernkrans (S), minister för högre utbildning och forskning, besökte utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda på onsdagen 13 november. Hon var nyfiken på Uppsala kommuns satsning på utbildning och jobb i stadsdelen Gottsunda.

Minister för högre utbildning och forskning på besök på utbildnings- och jobbcenter
Mohamad Hassan (L), arbetsmarknadsnämndens ordförande och Matilda Ernkrans (S), minister för högre utbildning och forskning samtalar med Andreas Christoffersson, platschef på utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda.

Vid besöket fick ministern träffa elever som läser vid den barnskötarutbildning som kombineras med svenskundervisning och besöka det lärcentrum som är tillgängligt för elever som behöver extra stöd i sina studier.

– Det behövs satsningar på utbildning och språk för att fler ska kunna gå från bidrag till jobb. Både den strategiska placeringen och det nya arbetssättet inom utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda känns nydanande, säger Matilda Ernkrans (S), minister för högre utbildning och forskning. 

Andreas Christoffersson, platschef på utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda, berättade att de tagit emot över 5 000 besök sedan starten i januari i år och att besöken är relaterade till möjligheten att få stöd på vägen mot jobb.

Matilda Ernkrans besökte även föreningshuset Kontakten i Gottsunda, en mötesplats i Studiefrämjandets regi som syftar till inkludering och integrering.

Läs mer om utbildnings- och jobbcenter på utbildningochjobb.uppsala.se