Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Ministerbesök i Uppsala

Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister, besökte Uppsala idag den 30 september. Först träffade han polisen och ungdomsjouren och sedan besökte han fastighetsägare och Utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda centrum. Fokus för besöket var att få en bild av polisens och kommunens arbete med att öka tryggheten.

Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister
På plats i utbildnings- och jobbcenters lokaler i Gottsunda centrum.

Ett av stoppen var på Utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda centrum. Där passade han på att ställa ett par frågor om verksamheten. Han fick bland annat veta att Utbildnings- och jobbcenter i höst ska utöka sin lokala närvaro genom att finnas på plats i Gränby-/Kvarngärdetområdet två halvdagar i veckan. Efter årsskiftet är planen att finnas på plats i en permanent lokal som har öppet fler dagar i veckan.

- Hela idén är att vi ska vara tillgängliga för kommuninvånarna – lokal närvaro är ett sätt att komma närmare dem. På så sätt får vi bättre koll på invånarnas behov och förväntningar och kan göra större nytta i vårt förebyggande arbete, säger Andreas Christoffersson, områdeschef på arbetsmarknadsförvaltningen.

Ministern besökte även polisen och ungdomsjouren. Där fick han en lokal lägesbild av polisen och ungdomsjouren vad gäller bland annat trygghetsarbete och arbete mot våld i nära relationer och ungdomsbrott.

- Vi pratade om vårt förebyggande arbete inom samverkansmodell skola, socialtjänst, polis och fritid och de tidiga insatserna vi gör för att identifiera unga som är i riskzonen för droger och kriminalitet. Samtalet rörde också livsstilsförändring hos grovt kriminella unga och socialtjänstens och polisens utveckling av vår avhopparverksamhet, säger Hilde Wiberg, enhetschef för Uppsala ungdomsjour.

Mer information

Uppsalas utbildnings- och jobbcenter

Nyhet om förstärkta insatser mot ungdomskriminalitet