Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Max 8 deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar

Idag har länsstyrelsen i Uppsala län fattat beslut om max 8 sittande deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i länet.

Ett utropstecken i en gul cirkel mot mörkblå bakgrund

Den lokala gränsen på max 50 deltagare har gällt mellan den 29 oktober och den 23 november. Från och med i morgon, 24 november, gäller istället att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i länet inte får samla fler än åtta sittande deltagare. Begravningsceremonier undantas från denna begränsning, de får hållas med maximalt 20 deltagare. Beslutet gäller tillsvidare, men kommer att omprövas kontinuerligt.

Uppsala kommun följer råd och riktlinjer som kommer från nationella och regionala myndigheter och ser nu över vad beslutet innebär för berörda verksamheter. Informationen uppdateras löpande här på uppsala.se.

Information om beslutet på länsstyrelsens webbplats