Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Lundellska skolan får nya lokaler på Polacksbacken

Uppsala kommun har slutit ett avtal om att hyra skollokaler vid Polacksbacken i Uppsala. Lundellska skolan kommer att flytta till de nya lokalerna med start 2023.

Det är lokaler vid campus på Polacksbacken som kommer att renoveras och ställas om till skollokaler. Avtalet innebär en betydande förstärkning av skollokaler för kommunen för lång tid framöver.

Nya lokaler i ett fantastiskt läge

– Vi behöver fler skolplatser när Uppsala utvecklas. Här slår vi två flugor i en smäll. Lundellska får nya lokaler i ett fantastiskt läge. Samtidigt blir deras nuvarande lokaler lediga för annan skolverksamhet, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande. 

När den kommunala gymnasieskolan, Lundellska skolan, flyttar in i de nyrenoverade lokalerna kommer skolan kunna växa och få plats för 1 400 elever. Lundellska skolan är redan trångbodd idag och får inte plats i de nuvarande lokalerna. Flytten planeras i två etapper, år 2023 och 2024.

Lundellska skolan kan ta emot fler elever

– Lundellska skolan är en populär skola med stolta traditioner som nu kommer kunna fortsätta att utvecklas och ta emot fler elever. Vi har ett sammanlagt behov av 2 500 nya gymnasieplatser fram till år 2030 och det här avtalet är ett viktigt steg på vägen mot det målet, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande i utbildningsnämnden.

– Vi ser fram emot att ta med oss vår ”Skrapan-anda” och flytta in i de nya fina lokalerna. Det kommer bland annat finnas en trevlig och härlig matsal och en aula som vi saknar idag, säger Lundellska skolans rektor, Stefan Nyhem.

Området där byggnaderna ligger är kulturminnesmärkt och var från början en militär förläggning för Upplands regemente. Sedan dess har byggnaderna använts av Uppsala universitet. Fastighetsbolaget Hemsö har förvärvat lokalerna av Akademiska hus. Hemsö kommer att ställa om och renovera dem så att de passar gymnasieverksamhet.