Lediga tider för vaccination mot covid-19

Just nu finns det gott om lediga tider för vaccination mot covid-19 i Uppsala. Region Uppsala uppmanar alla som kan att boka tid för vaccination.

Spruta

Vaccination skyddar effektivt mot att bli svårt sjuk eller dö i covid-19. Det minskar även risken att bli smittad och att smitta andra. Det är gratis och frivilligt att vaccinera sig mot covid-19.

Läs mer om vaccination mot covid-19 och om att boka tid för vaccination

Regionerna ansvarar för vaccinationen mot covid-19

Det är regionerna som ansvarar för vaccination mot covid-19. Om du som bor i Uppsala kommun har frågor om vaccinationen ska du kontakta Region Uppsala. Det är via regionen du bokar tid för vaccination.