Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Låt kulturen strömma

Att stanna inne är inget hinder för att uppleva Uppsalas rika kulturliv. Det går att pyssla tillsammans, höra en konsert, se konst, se en film och lyssna på böcker hemma digitalt.

Kvinna med dragspel vid vattnet

Foto: Kroot Tarkmeel

– Vi vill fortsätta att stå upp för yttrandefriheten, medverka till människors bildning och ge människor möjlighet till kulturupplevelser och en rik fritid även när en pandemi drar över världen, säger kulturnämndens ordförande Linda Eskilsson (MP).

Med enkla medel kan många av Uppsala kommuns kulturevenemang fortsätta att vara öppna och tillgängliga. Uppsalaborna kan helt enkelt besöka många platser digitalt.

– Jag är oerhört stolt över allt vi kan erbjuda. Det är genom professionella medarbetare och kreativa idéer som vår verksamhet kan fungera bra även i kristider, säger Sten Bernhardsson, kulturförvaltningens direktör.

Konsert och författarsamtal

För att minimera risken med smittspridning sänds till exempel lördagens konsert med Tuulikki Bartosik via webben. Hon uppträder på Uppsala konstmuseum. 

Att rocka sockorna 21 mars är något som är enkelt att göra hemifrån. Det är bara att ta på olika strumpor för att hylla olikheter och slå ett slag för alla människors lika värde och rättigheter.

#mänskligarättigheteruppsala   #rockasockorna

Författarsamtalet mellan Matilda Gustavsson och Ellinor Skagegård om boken Klubben går att se från och med tisdag 24 mars på  bibliotekuppsala.se  och på Facebooksidan Stadsbiblioteket i Uppsala.

Konstmuseet pysslar även digitalt två gånger i veckan. Det är bara att hänga på från och med vecka 13.

Ett par ytterligare exempel på digitala tjänster är  Cineasterna  och  Biblio .

Kulturupplevelser till alla

Kulturförvaltningens grunduppdrag är att värna det demokratiska samhället och erbjuda kulturupplevelser till alla i Uppsala kommun. Det är lika angeläget i kristider som de dagar då allt fungerar som normalt.