Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Landshövdingen och Uppsala kommun bjuder in rikspolischefen till dialog

Med anledning av de senaste veckornas oroväckande utveckling med flera skjutningar i Uppsala bjuder landshövdingen, tillsammans med kommunen, in rikspolischef Anders Thornberg till dialog om stärkt samarbete för ökad trygghet i kommunen och länet.

Efter de mycket allvarliga händelser som inträffat i Uppsala den senaste tiden, där bland annat tre skjutningar förra veckan resulterat i att två personer mist livet, efterlyser länsstyrelsen och kommunstyrelsen i Uppsala ett ökat samarbete med Polismyndigheten. Rikspolischefen bjuds därför in till dialog kring hur man bäst kan möta rådande situation och stärka det lokala trygghetsskapande arbetet.

Läs länsstyrelsens och kommunens inbjudan till dialog och utökat samarbete. (PDF, 561 KB)

– Vi måste göra allt vi kan för att bryta den utveckling som vi sett den senaste tiden. Genom att bjuda in rikspolischefen vill vi peka på allvaret i denna situation och även säkerställa att Polisen gör allt de kan för att Uppsalas innevånare ska känna sig trygga, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande.

Kommunstyrelsen och länsstyrelsen betonar vikten av att lokalpolisområdet får det stöd som behövs av polisens nationella funktioner för att hantera det läge som uppkommit och förstärka den regionala kraftsamling som nu sker för att förebygga problem i socioekonomiskt utsatta områden.

– Jag vill bidra till att utveckla dialogen mellan den centrala polisledningen och Uppsala kommun i en för länet mycket angelägen fråga, säger Göran Enander, landshövding i Uppsala län.

För mer information

Stefan Berg
Pressansvarig Uppsala kommun
Tel: 0724-682683

Cecilia Irefalk
Pressansvarig Länsstyrelsen Uppsala län
Tel: 0761-169042