Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Kultur kan skapa ett hållbart samhälle

Uppsala kommun arrangerar onsdag 10 maj ett seminarium om kulturpolitik i samband med omarbetningen av kommunens kulturpolitiska program. Jonas Alwall, lektor vid Malmö Högskola, föreläser på temat kulturen för ett hållbart samhälle.

Onsdag 10 maj 18.00–20.00 ges ett seminarium på Uppsala konsert & kongress, sal D, i samband med omarbetningen av Uppsala kommuns kulturpolitiska program. Universitetslektorn Jonas Alwall inleder programmet med en föreläsning om olika sätt att se på kulturbegreppet och kultur som ett hållbarhetsperspektiv. Därefter följer ett panelsamtal mellan inbjudna gäster där även publiken kan ställa frågor och tycka till. Peter Gustavsson (S), ordförande i kulturnämnden, inleder seminarietillfället och berättar om det arbete som pågår under året med att ta fram ett nytt kulturpolitiskt program för Uppsala kommun.

– Det kulturpolitiska programmet ska peka ut riktningen för hur vi stärker kulturens roll när Uppsala växer. Vi påbörjar arbetet genom att titta närmare på vilken roll kultur kan spela för en långsiktig och hållbar samhällsutveckling, säger kulturnämndens ordförande Peter Gustavsson (S).

I panelsamtalet deltar Maria Gardfjell (MP) och Jonas Segersam (KD), båda kommunalråd. Medverkar gör även Petra Brylander, chef för Uppsala stadsteater. Sten Bernhardsson, kulturdirektör, leder samtalet.

– När vi reviderar Uppsala kommuns kulturpolitiska program är det intressant att se hur andra kommuner har arbetat med de kulturpolitiska frågorna. Både Jonas Alwall och Petra Brylander har erfarenhet av processerna kring framtagandet av Malmös kulturpolitiska strategi som inkluderar hållbarhetsperspektiv, säger kulturdirektör Sten Bernhardsson.

Seminariet är det första i en serie av seminarietillfällen. Efter sommaren kommer det att finnas fler möjligheter att ta del av seminarier som har kultur som gemensam nämnare.

Mer information

Peter Gustavsson (S), ordförande kulturnämnden
Telefon:
 070-638 10 75
E-post:
 peter.gustavsson@pol.uppsala.se

Sten Bernhardsson, kulturdirektör
Telefon: 
018-727 17 85
E-post: 
sten.bernhardsson@uppsala.se

Annika Strömberg, kulturstrateg
Telefon:
 018-727 85 99
E-post: Annika.Stromberg@uppsala.se

Presskontakt
Inga Lena Andersson, pressansvarig
Telefon:
 070-821 68 50