Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Konstinvigning på IFU Arena i Gränby

Fredag 22 april klockan 14.00 blir det invigning av konstnärens Saadia Hussain konst på IFU Arena i Gränby. Hussains stora konstprojekt har hon skapat tillsammans med besökare, anställda på IFU Arena och elever från Kvarngärdesskolan.

Väggmålning på IFU Arena i Gränby
Elever från Kvarngärdesskolan har skapat mönstren till konsten på IFU Arena

- Saadia Hussains bilder fyller IFU arena med konst. Hennes inkluderande arbetssätt, där både barn och vuxna får vara med och skapa mönstren, är unikt. Det känns fantastiskt att så här kunna kombinera idrott, kulturellt skapande och konst, säger Linda Eskilsson (MP) kulturnämndens ordförande.

Under 2020 och 2021 har Hussain tillsammans med 100 elever från Kvarngärdesskolan och besökare till IFU Arena arbetat i flera workshops på idrottsanläggningen och även i skolan där hon byggt upp tillfälliga ateljéer. Det har resulterat i en samling av former som knyter an till verksamheten på IFU Arena, besökares och elevers vardag.

Saadia Hussains skapande utgår från värden som tillgänglighet, demokrati och yttrandefrihet. Tillsammans med deltagare i alla åldrar har hon gjort flera stora offentliga konstverk i Sverige. Trots ett stort antal medskapare är Hussains konst lätt att känna igen. Den byggs upp av täta mönster som bildas av former som upprepas och som målas med starka signalfärger.