Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Kompetensutveckla dig och din förening

För att Uppsalas landsbygd ska kunna fortsätta växa som den gör idag behövs nya initiativ för en hållbar utveckling. Uppsala kommun har sökt och fått projektstöd från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling för att stärka det lokala engagemanget på landsbygderna.

Kvinna som jobbar vid dator

Under vinter och vår 2021 erbjuder vi både inspirationsföreläsningar och kurser till dig som är intresserad av att driva lokal utveckling. Uppsala kommun och Coompanion genomför fyra inspirationstillfällen då du kan lära dig mer om bygdebolag, jämställdhet och Agenda 2030. Inspirationstillfällena är till för att just inspirera.

Vi erbjuder även två utbildningar om hur man organiserar sig i föreningsform. De två utbildningarna består av styrelseutbildning för nybörjare och organisationsutveckling för redan föreningsaktiva.

Under februari genomförs de fyra inspirationstillfällena, och under mars till maj månad genomförs utbildningarna. Vi riktar oss både till dig som är ny i föreningslivet samt till dig som redan är föreningsaktiv och som vill utveckla verksamhet mot hållbara lösningar. 

Observera att alla möten sker digitalt via verktyget Zoom, i och med pandemin.

På sidan om projektet Uppsökarna kan du läsa mer om inspirationstillfällen och kurser.

Läs mer om vad Coompanion är

 

EU och Leader-logga

För mer information

  • Kontakta oss om du har frågor om Uppsökarna, projektstöd för landsbygdsutveckling.,
  • E-post: landsbygd@uppsala.se