Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Kommunen vill erbjuda 2 200 sommarjobb

Uppsala kommun vill öka antalet sommarjobbare i år jämfört med förra året, då rekordmånga ungdomar sommarjobbade.

Sommaren 2017 hoppas arbetsmarknadsförvaltningen, som ansvarar för kommunens sommarjobb, att kunna erbjuda 2 200 jobb.

Ansökningstiden för sommarjobb är 6 februari–19 mars. I maj får ungdomarna besked om i fall de har fått jobb och i så fall var och när.

Kommunens sommarjobb erbjuds till ungdomar i nionde klass och gymnasiet och även till elever som läser språkintroduktionsprogrammet (SPRINT).

– För många nyanlända elever är ett sommarjobb en möjlighet att komma in i det svenska samhället och att ha något att göra på sommaren. Sommaren kan annars vara en tid då de som inte har sin familj här i Sverige är ensamma, säger Ulrik Wärnsberg (S), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

Intresset för kommunens sommarjobb är stort bland Uppsalas ungdomar. Kommunen vill erbjuda ungdomar jobb för att flera ska få viktiga tidiga kontakter med arbetslivet.

Förra året fick rekordmånga ungdomar möjlighet att sommarjobba med stöd av Uppsala kommun. 2 149 personer erbjöds jobb. 1 969 sommarjobbade.

För mer information

Ulrik Wärnsberg (S), ordförande i arbetsmarknadsnämnden
Telefon: 073-079 86 05
E-post: ulrik.warnsberg@pol.uppsala.se

Andreas Christoffersson, enhetschef på arbetsmarknadsavdelningen
Telefon: 018-727 86 88
E-post: andreas.christoffersson@uppsala.se

Presskontakt

Susanne Järved, pressekreterare
Telefon: 018-727 18 78
E-post: susanne.jarved@uppsala.se