Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Kommunen vill engagera unga för hållbar utveckling

Uppsala kommun medverkar 18-19 april i ungdomsforumet We change på Uppsala Konsert & Kongress. Politiker och tjänstepersoner möter under två dagar 1 000 Uppsalaungdomar för att lyssna till och diskutera hur kommunens hållbarhetsarbete kan utvecklas.

År 2016 rankades Uppsala kommun för andra året i rad bland de tio miljöbästa kommunerna i Sverige och topp tre i klimatanpassning. Uppsala siktar på att bli fossilfritt 2030 och klimatpositivt 2050. 2016 HBTQ-certifierades alla fritidsgårdar i Uppsala. Men staden arbetar för att bli ännu bättre på hållbarhet.

– We change ger Uppsala kommun en unik möjlighet att lyssna på engagerade ungdomar. Vi får fler att komma med i arbetet för den hållbara utvecklingen av Uppsala kommun, säger kommunalrådet med ansvar för klimat och miljö, Maria Gardfjell, (MP).

Uppsala kommun arrangerar under We change-dagarna workshops som handlar om att utveckla dialogen med och öka ungas delaktighet i kommunens utveckling. En workshop inriktas särskilt på hur kommunen kan arbeta för att utveckla Lina Sandells park i Gottsunda till en trygg och jämställd park som är tillgänglig för alla.

– Vi behöver fler ungas engagemang för att utveckla Uppsala och vi behöver bli bättre på att föra dialog med unga invånare. Jag hoppas att vi under We change-dagarna kan få nya idéer och förslag, säger Caroline Hoffstedt, kommunalråd (S).

Kommunalråden Caroline Hoffstedt (S) och Maria Gardfjell (MP) medverkar i We changes paneldiskussioner den 18 respektive 19 april. Caroline Hoffstedt medverkar även i den pressträff som arrangeras direkt efter paneldiskussionen den 18 april kl 11.15.

Mer information

Maria Gardfjell, kommunalråd (MP)
Telefon: 018-727 16 81

Caroline Hoffstedt, kommunalråd (S)
Telefon: 018-727 13 51

Ingela Hagström, avdelningschef, social hållbarhet
Telefon: 072-581 95 65

Presskontakt
Erik Boman, presschef
Telefon: 018-727 18 99