Pressmeddelande

Kommunen vill engagera unga för hållbar utveckling

Uppsala kommun medverkar 18-19 april i ungdomsforumet We change på Uppsala Konsert & Kongress. Politiker och tjänstepersoner möter under två dagar 1 000 Uppsalaungdomar för att lyssna till och diskutera hur kommunens hållbarhetsarbete kan utvecklas.

År 2016 rankades Uppsala kommun för andra året i rad bland de tio miljöbästa kommunerna i Sverige och topp tre i klimatanpassning. Uppsala siktar på att bli fossilfritt 2030 och klimatpositivt 2050. 2016 HBTQ-certifierades alla fritidsgårdar i Uppsala. Men staden arbetar för att bli ännu bättre på hållbarhet.

– We change ger Uppsala kommun en unik möjlighet att lyssna på engagerade ungdomar. Vi får fler att komma med i arbetet för den hållbara utvecklingen av Uppsala kommun, säger kommunalrådet med ansvar för klimat och miljö, Maria Gardfjell, (MP).

Uppsala kommun arrangerar under We change-dagarna workshops som handlar om att utveckla dialogen med och öka ungas delaktighet i kommunens utveckling. En workshop inriktas särskilt på hur kommunen kan arbeta för att utveckla Lina Sandells park i Gottsunda till en trygg och jämställd park som är tillgänglig för alla.

– Vi behöver fler ungas engagemang för att utveckla Uppsala och vi behöver bli bättre på att föra dialog med unga invånare. Jag hoppas att vi under We change-dagarna kan få nya idéer och förslag, säger Caroline Hoffstedt, kommunalråd (S).

Kommunalråden Caroline Hoffstedt (S) och Maria Gardfjell (MP) medverkar i We changes paneldiskussioner den 18 respektive 19 april. Caroline Hoffstedt medverkar även i den pressträff som arrangeras direkt efter paneldiskussionen den 18 april kl 11.15.

Maria Gardfjell, kommunalråd (MP)

Caroline Hoffstedt, kommunalråd (S)

Ingela Hagström, avdelningschef, social hållbarhet

Erik Boman, presschef