Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Kommunen vill bygga nya bostäder i Skyttorp

Plan- och byggnadsnämnden i Uppsala beslutade under torsdagen den 13 mars att pröva möjligheten att uppföra 33 nya bostäder i form av villor, radhus, parhus och flerbostadshus i Skyttorp.

Kommunen vill bygga nya bostäder i Skyttorp

Skyttorp utgör en av Uppsalas prioriterade tätorter och nu tar kommunen fram detaljplaner som ska bidra till en planberedskap på cirka 400 bostäder i prioriterade tätorter. I linje med landsbygdsprogrammet är det viktigt att tätorterna kompletteras med fler mindre och billiga bostäder i olika upplåtelseformer i kollektivtrafiknära lägen för att stödja den befintliga servicen.

- Det här är ett inledande beslut för att se vad och hur vi ska bygga i Skyttorp framöver. Det är ett viktigt beslut för att säkerställa att vi bygger bostäder i hela Uppsala, säger Ylva Stadell (S), ordförande plan- och byggnadsnämnden.

I Skyttorp finns förskola och grundskola för årskurserna 1–5, deltidsbrandstation, bilhandel, maskinmuseum, maskinhandel, bensinstation, frisör och pizzeria. Tillgången till Upptåget innebär pendlingsmöjligheter och goda tidsavstånd till orter med mer service.

- Vi ska bli Sveriges bästa landsbygdskommun. Då behöver vi bygga blandade bostäder i hela kommunen. Det ger fler en möjlighet att bo i våra tätorter och gör att man kan bo kvar även när livet förändras, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Ett beslut om antagande uppskattas till kvartal 4, 2021, under förutsättning att planprocessen kan genomföras i sin helhet. Placering och utformning av ny bebyggelse ska ske varsamt och med stor hänsyn till omgivande bebyggelse och natur- och terrängförhållanden.

 

 

För mer information