Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Kommunen träffar föreningslivet

På torsdag 20 april håller Uppsala kommun en dialogkonferens med representanter för föreningslivet. Syftet är att utveckla samarbetet med den ideella sektorn och ta fram underlag till en ny lokal överenskommelse.

– Människor som är aktiva och bidrar med sitt engagemang och sin tid i föreningar och ideella organisationer är en fantastisk kraft och tillgång för samhället. Från kommunens sida vill vi ge dem de bästa möjligheterna att verka, utvecklas och blomstra, säger kommunalråd Rickard Malmström (MP) som är värd för mötet.

På konferensen kommer kommunen bland annat att berätta om de föreningsbidrag som går att söka. En annan punkt på programmet är hur sociala företag kan utveckla välfärden och skapa nya jobb i Uppsala. Under kvällen hålls flera workshops för att ta fram ett bra underlag för en ny överenskommelse med det lokala föreningslivet.

Alla föreningar och ideella organisationer i Uppsala kommun är välkomna att delta och att dela med sig av sina synpunkter. Över 120 personer från 66 olika föreningar och ideella organisationer har anmält sig för att delta på konferensen.

Dialogkonferensen äger rum på IFU Arena, Råbyvägen 77 i Uppsala, mellan 18.00 och 21.00

Mer information

Rickard Malmström, kommunalråd (MP)
Telefon: 018-727 13 15
E-postrickard.malmstrom@uppsala.se

Daniel Nilsson, utvecklingsledare för social hållbarhet
Telefon: 018-727 59 17
E-postdaniel.nilsson@uppsala.se

Presskontakt
Erik Boman, presschef
Telefon: 073-423 56 28