Pressmeddelande

Kommunen ta över boenden som Polstjärnan driver

Uppsala kommun tar över verksamheterna på äldreboendena Höganäs och Balder och en LSS-gruppbostad på Brudlåtsvägen. Det sker 1 juli.

Polstjärnan Sverige AB som i dag driver de tre boendena begärdes i konkurs 13 juni. Uppsala kommun tar över boendena 1 juli. Äldreförvaltningen kommer att bedriva verksamheten på äldreboendena Balder och Höganäs och omsorgsförvaltningen på gruppbostaden Brudlåtsvägen.

– Verksamheten påverkas inte. De boende kan känna sig trygga med att de får fortsatt vård och omsorg. Och vi erbjuder all personal en anställning i Uppsala kommun, säger Carina Juhlin, direktör på äldreförvaltningen.

Balder och Höganäs har 50 lägenheter vardera, sammanlagt 100 lägenheter. Brudlåtsvägen har fem LSS-bostäder. LSS står för lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.