Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Kaisa Björnström blir Uppsala kommuns socialdirektör

Uppsala kommun anställer Kaisa Björnström som socialdirektör. Det beslutade kommunstyrelsen i dag på ett extrainsatt möte.

Kaisa Björnström tillträder tjänsten i februari 2017, då hon har avslutat sin nuvarande tjänst som projektledare för samordnade individuella planer på Norrbottens Kommuner.

Kaisa Björnström har i botten en högskoleexamen från Vårdhögskolan i Boden på sociala omsorgslinjen med inriktning på ledning och styrning inom social omsorg. Hon är 46 år och bor i Boden.

Tidigare har hon varit socialchef och verksamhetschef för hälso- och sjukvården inom socialtjänsten i Jokkmokks kommun. Där har hon bland annat utvecklat socialtjänstens organisation så att alla de olika verksamheterna nu har en tydligare process för uppföljning av kvalitet och resultat.

– Kaisa Björnström har en lång yrkeserfarenhet av ledningsarbete inom både offentlig och privat verksamhet. Det gör henne särskilt lämplig att arbeta med Uppsala kommuns frågor kring styrning och organisationskultur i samband med att vi får en ny organisation, säger stadsdirektör Joachim Danielsson.

– Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet, kunskap och kompetens för att vidareutveckla Uppsala kommuns socialtjänst för kommuninvånarna tillsammans med medarbetare utifrån det politiska uppdraget, säger Kaisa Björnström.

För mer information

Joachim Danielsson, stadsdirektör
Telefon: 018-727 12 00

Presskontakt
Susanne Järved, pressekreterare
Telefon: 018-727 18 78