Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Invigning av Vårdsätra strandpromenad

Välkommen på invigning av Vårdsätra strandpromenad! Strandpromenaden löper utmed Vårdsätravikens östra strand samt en bit upp längs Hågaån, och har tillgänglighetsanpassats i olika etapper.

Invigning av Vårdsätra strandpromenad

Nu är sista sträckan iordninggjord och därmed är hela strandpromenaden tillgänglighetsanpassad. Underlag och lutningar fungerar bra även för besökare med rullstol och barnvagn. Den tillgänglighetsanpassade sträckan går utmed vattnet vid Vårdsätravikens östra strand och Hågaån, mellan Skarholmen och Lurbo bro och är cirka 3 km lång. Den ingår i ett längre vandringsstråk som sträcker sig från Uppsala centrum, utmed Fyrisån ut mot Skarholmen och fortsatt norrut längs Hågaån genom naturreservatet Hågadalen-Nåsten. 

- Den här nya strandpromenaden innebär att tillgängligheten till ett fantastiskt naturområde ökar för alla, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i gatu- samhällsmiljönämnden. 

Datum: 14 november

Tid: 10.00

Plats: träspångens början vid Lurbo bro

Välkomna!

 

För mer information