Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Uppsala kommun i samverkan med Upplands Idrottsförbund och Region Uppsala, öppnar en ny Fritidsbank i Gränby. Sedan tidigare finns en i Gottsunda, där trycket har varit stort i samband med vinterlov.

Välkommen på invigningen!

Datum och tid: 7 februari kl. 15.00

Plats: tennishallen, UTK (Uppsala tennisklubb) i Gränby

Invigningstalar gör kommunalråd Caroline Hoffstedt. På plats finns även Björn Hultén som hållit i projektledningen för Fritidsbanken från Upplands idrottsförbund, samt idrotts- och fritidschef Josefine Åhrman.

- Jag vill att Uppsalabor ska kunna idrotta. Fritidsbanken i Gränby ger fler möjlighet att röra på sig och ha roligt tillsammans. Det är en viktig satsning för att alla, oavsett storlek på plånboken, ska kunna testa på och utöva olika idrotter, säger Maria Patel (S), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden i Uppsala kommun.

För mer information:

Ordförande Idrotts- och fritidsnämnden, Maria Patel
Telefon: 018-727 60 79
E-postMaria.Patel@uppsala.se

Avdelningschef Idrott och fritid, Josefine Åhrman
Telefon: 018-727 42 86
E-post: josefine.ahrman@uppsala.se

Presskontakt
Louise Holck Clausen, kommunikatör 
Telefon: 018-727 65 27

Fakta om Fritidsbanken:

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som till exempel skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer.

Alla får låna och allt är gratis. 

Utrustningen lånas ut i högst 14 dagar. Vad som finns att låna beror helt på vad privatpersoner, företag och föreningar har skänkt. Bland de mer kända givarna i den nya Fritidsbanken finns innebandyprofilen Amanda Delgado Johansson, som har skänkt fyra av sina klubbor och tre par skor till fritidsbanken.

Mer info: https://www.uppsala.se/kultur-och-fritid/idrott/fritidsbanken/

www.fritidsbanken.se