Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Insatser för unga ska motverka utanförskap

Uppsala kommun går in i ett samverkansprojekt med Uppsala Stadsmission och bidrar med 4,4 miljoner kronor. Projektet ska stötta unga med behov av särskilda insatser och stöd med en meningsfull sysselsättning.

Aktiviteterna kommer genomföras i Stadsmissionens verksamheter Hantverksslussen och Matcentralen. Målet för de som deltar är att närma sig arbetsmarknaden och egen försörjning.
Aktiviteterna kommer genomföras i Stadsmissionens verksamheter Hantverksslussen och Matcentralen. Målet för de som deltar är att närma sig arbetsmarknaden och egen försörjning.

I samverkan med Uppsala kommun kommer Uppsala Stadsmission att erbjuda sysselsättning för unga i åldern 18-25 år med behov av särskilda insatser och stöd. Aktiviteterna kommer att genomföras i Stadsmissionens verksamheter Hantverksslussen och Matcentralen. Målet är att i förlängningen göra det möjligt för de som deltar att närma sig arbetsmarknaden.

- Samverkansprojektet i samarbete med Uppsala Stadsmission är en långsiktig insats för att få fler unga ut i arbetsmarknaden. Med riktade insatser och stöd ökar möjligheterna för framtida meningsfull sysselsättning och egen försörjning, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

- Att ha ett arbete och klara sin egen försörjning är en jätteviktig del i att känna frihet och välbefinnande. Med den här satsningen kan fler få individanpassat stöd för att nå det målet, säger Tobias Smedberg (V), kommunalråd.

Projektet, En inkluderande arbetsmarknad – gemenskap i arbete, vänder sig till personer som ännu inte är aktuella för olika arbetsmarknadsinsatser.

- Vi ser att det är värdefullt när vi kan arbeta tillsammans med civilsamhället för att få på plats den här typen av insatser och möjliggöra för deltagarna att vara aktiva i verksamheterna, säger Lena Winterbom, förvaltningsdirektör i arbetsmarknadsförvaltningen.

För mer information

  • Lena Winterbom, Förvaltningsdirektör arbetsmarknadsförvaltningen
  • Telefon: 018-727 86 19
  • E-post: lena.winterbom@uppsala.se