Det råder eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om förbudet.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Idékoncepttävlingen för Gottsunda centrum sätter igång

Gottsunda ska bli hjärtat i södra Uppsala och är redan idag ett prioriterat område för Uppsala kommun. Nu har kommunstyrelsen fattat beslut om att inleda en idékoncepttävling för en eventuell försäljning av Gottsunda centrum. Det görs för att hitta en aktör som kan bidra med ny kompetens och utvecklingskraft i området. Genom tävlingen och en eventuell försäljning vill kommunen upprätta ett långsiktigt och nära samarbete med en eller flera privata aktörer i utvecklingen av Gottsunda.

Gottsunda centrum

Gottsunda centrum

Idékoncepttävlingen skjuts upp

Med anledning av den pågående covid 19-pandemin (coronavirus) i Sverige och övriga världen, har Uppsala kommun fattat beslut om att skjuta upp idékoncepttävlingen för Gottsunda centrum. För närvarande beräknas tävlingen sätta igång efter sommaren 2020. Uppdaterad information kommer att finnas här. https://bygg.uppsala.se/planerade-omraden/gottsunda/

Kommunen har tagit fram ett tävlingsprogram för att marknadens aktörer ska kunna beskriva hur de vill bidra till utvecklingen av Gottsunda centrum och dess närområde. Kommunen ska i sin utvärdering granska erfarenhet, långsiktighet och engagemang för området. Det slutliga valet av en eventuell köpare görs genom en sammanvägd bedömning av prisanbud och hur väl aktören kan bidra till en långsiktig förvaltning och utveckling av Gottsunda centrum.

Gottsundaområdet står inför en omfattande utveckling och ska bli en av fyra stadsnoder utanför stadskärnan. Planeringen och genomförandet av utvecklingen i Gottsunda förväntas gynnas av att externa aktörer med spetskompetenser och erfarenheter av liknande områdesutveckling proaktivt involveras.

Tävlingen pågår mellan den 19 mars och 4 juni. I juni utvärderas bidragen och anbuden. Förhandlingar kan inledas med en av aktörerna till sommaren. Om kommunen hittar en aktör som lever upp till ambitionerna för Gottsundaområdet kan ett beslut om försäljning tas före årsskiftet 2020-2021.

Läs mer om försäljningen och idékoncepttävlingen .