Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Gymnasiet fortsätter med delvis distansundervisning

Uppsala kommuns gymnasieskolor fortsätter med fjärr- eller distansundervisning i kombination med närundervisning under perioden 5 april till 30 april.

En tjej sitter och läser

Fjärr- eller distansundervisningen under perioden 5 april till 30 april (vecka 14 till 17) kommer att ske i samma utsträckning som under veckorna 9 till 12, vilket innebär att i genomsnitt 30 procent av undervisningen bedrivs på fjärr- eller distans. Undantag görs för nyanlända elever och elever som är i behov av särskilt stöd.

– Jag har en tät dialog med smittskyddet och osäkerheten i smittoläget gör att det fortfarande är angeläget att minska trängseln i skolorna. Jag önskar att eleverna kan återgå till mer undervisning förlagd på skolan, det är det bästa för elevernas undervisning och trygghet, men som smittoläget ser ut nu är det inte möjligt ännu säger Christine Kastner Johnson, chef kommunal gymnasieskola i Uppsala kommun.

Gymnasieskolornas planering av undervisningen

Här finns gymnasieskolornas planering samt vilka utbildningar som är undantagna från beslutet för tiden 5 april till 30 april.

Följer utvecklingen

Läget kan snabbt förändras och målet är att Uppsala kommuns gymnasieskolor så snart som möjligt ökar andelen skolförlagd undervisning (närundervisning). Gymnasieledningen kommer att ha fortsatt tät dialog med smittskyddsenheten i Region Uppsala, Upplands lokaltrafik och gymnasieskolorna för att bevaka smittspridningen under den aktuella perioden.

Gäller inte gymnasiesärskolan

Gymnasiesärskolan omfattas inte av rekommendationen om fjärr- eller distansundervisning.

Nyhet om att beslut om delvis distans gäller för Uppsalas gymnasieskolor, som publicerades 25 mars 2021.