Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Gottsundaskolan övergår tillfälligt till distansundervisning

Utbildningsförvaltningen har beslutat om att från måndag 7 december tillfälligt stänga delar av Gottsundaskolan med anledning av hög frånvaro bland personalen.

Beslutet att tillfälligt stänga skolan gäller till att börja med

• Måndag 7 december
• Tisdag 8 december

Vissa elever kan komma att undantas från beslutet och dessa elever och deras vårdnadshavare kommer att informeras separat.

- Anledningen till att vi fattar det här beslutet är en hög frånvaro bland personalen. Vi vill säkra en så bra och trygg miljö som möjligt för både våra elever och vår personal och behöver under dessa två dagar se över bemanningssituationen, följa smittspridningen och se över vilka anpassningar vi kan göra under resterande dagar innan det efterlängtade jullovet infaller. Det kan till exempel röra sig om schemabrytande aktiviteter och friluftsdagar, säger Erik Ojala, chef för kommunala grundskolan.

Mer information:

Erik Ojala, chef för kommunal grundskola
E-post: erik.ojala@uppsala.se
Telefon: 018-727 27 97

Christina Stenhammar, verksamhetschef centrala elevhälsan
E-post: christina.stenhammar@uppsala.se
Telefon: 018-727 20 15