Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Gott om livsglädje i kommunens monter på 60plus-mässan

Välkommen till Uppsala kommuns monter på årets 60plus-mässa på IFU Arena 23 mars. Där finns många aktiviteter som ger livsglädje för äldre.

Erik Pelling (S), kommunalråd med ansvar för äldre, invigningstalar om livsglädje med ett aktivt liv långt upp i åldrarna.

I Uppsala kommuns monter kan mässbesökare testa att cykla över hela världen på en specialdesignad cykel kopplad till Google Earth. De kan också provåka cykelricha och anmäla intresse för att bli cykelpilot i kommunens framgångsrika koncept cykling utan ålder.

Kommunen ger även hälsotips och tips om promenadstråk utifrån den nya Arkitekturguiden. Måltidsservice bjuder på recept och smakprov av nyttiga bars att ta med ut i naturen.

På plats finns Träffpunkter 65+ och Anhörigcentrum som i år satsar på hälsoprogram för anhöriga som hjälper någon nära och själv behöver stöd, uppmuntran och avkoppling.

Mer information

Frida Högberg, utvecklingsledare, äldreförvaltningen
Telefon: 018-727 8695
E-post: frida.hogberg@uppsala.se

Presskontakt
Erik Boman, presschef Uppsala kommun
Telefon: 073-423 56 28
E-post: erik.boman@uppsala.se