Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Gemenskap i centrum på Gottsundadagen

I dag ägde Gottsundadagen rum. En dag för alla som bor, vistas, jobbar och handlar i Gottsundaområdet. Förra året ställdes evenemanget in på grund av pandemin, men i år uppstod denna långa tradition igen.

Ellen Ferngren, Anna Andersson och Mattias Rosendahl
Eller Ferngren, Anna Andersson och Mattias Rosendahl

Vi ställde några snabba frågor till Anna Andersson, centrumledare Gottsunda centrum, Ellen Ferngren, verksamhetsledare Kulturpunkten och Mattias Rosendahl, verksamhetsledare Gottsunda Kulturhus, om Gottsundadagen.

Varför anordnas Gottsundadagen? 

Vi vill ha gemenskap, skapa samhörighet samt visa på vilka fantastiska möjligheter som finns i området och att Gottsunda är en samlingsplats för så många.

Vad har hänt i dag? 

Många har kommit och tagit del av dagen som vänder sig till både barn och vuxna. Vi har haft bakluckeloppis på parkeringen, körsång utanför kyrkan, uppträdanden med sång och dans och öppet hus i Kulturhuset. Besökarna har även erbjudits ansiktsmålning, hennamålning, pyssel, ponnyridning, konstutställning och en cirkustrio har minglat runt och hittat på upptåg. Även polis och brandkåren har varit på plats för att träffa barn och vuxna.

Var ägde evenemanget rum?

I hela Gottsunda Centrum, på Kulturhuset, på kyrktorget och på parkeringen.

Hur påverkar Gottsundadagen stämningen i området?

Vi har märkt att när vi har aktiviteter så kommer många och det blir en glad och familjär stämning.  Gamla som unga uppskattar att det händer saker i Gottsunda. Det blir lite festligt i vårt centrum. Med fler människor i centrum som ser och tar ansvar för varandra blir det också ett tryggare centrum.

Vilka har ställt ut?

Olika föreningar, Uppsala kommun, fastighetsorganisationen, kyrkan och privatpersoner på loppisen.

Har ni stött på några utmaningar? 

Förra året blev det inte någon Gottsundadag och i år har vi varit lite aktsamma och inte kört på lika stort som vi brukar. Men det känns skönt att kunna öppna upp igen och välkomna tillbaka alla till vårt centrum.

Vilka är framgångsfaktorerna?

Ett brett utbud. Vi vänder oss till så många olika målgrupper. Och så klart alla glada invånare, den fina stämningen och att nya kontakter knyts.

Vad har varit det bästa med dagen?

Att vi haft en härlig stämning med lagom mycket folk och fått känna på lite puls igen. Men självklart med lagom avstånd till varandra.

Vad tyckte besökarna?

Vi har träffat några av de som besökte Gottsundadagen. 

Läs vad några av besökarna tyckte om Gottsundadagen