Pressmeddelande

Fyra Sverigepremiärer i årets Revolvefestival

Nu släpps biljetterna till den femte upplagan av Revolve Performance Art Days i Uppsala. Årets tema är fiktion och flertalet internationellt uppmärksammade akter visas i Sverige för första gången.

Antonia Baehr, Latifa Laâbissi Consul and Meshie. Foto Anja Weber

Revolve Performance Art Days är en årlig festival för performancekonst i Uppsala som startade 2016. Samarbetande partners detta år är Uppsala stadsteater, Köttinspektionen dans, Uppsala konstmuseum och Uppsala Konsert & Kongress.

I fantastiska och konstruerade situationer riktar performancekonsten alltid ljuset mot det autentiska - mot närvaron, nuet och den levda kroppen. Årets festival låter oss möta internationella och nationella konstnärer som utgår från, eller står i relation till, det fiktiva, det konstruerade och det mytiska. Här möter den faktiska kroppen den fabulerande; i ett landskap av det som var och det som kan bli.

Revolve fiction erbjuder möten med en mängd uppmärksammade konstnärer och performanceverk som har gemensamt att de från olika horisonter använder det fiktiva för att kritiskt belysa vår komplexa värld, full av allt som finns och inte finns.

Festivalen genomförs med stöd från Uppsala kommuns kulturnämnd, Region Uppsala och Goethe-institutet.

Alla biljetter och festivalpass säljs via Tickster.

Årets konstnärer:
Ivo Dimchev (BG)
Antonia Baehr (DE)
Latifa Laâbissi (FR)
Nadia Lauro (FR)
Shakuntala Kulkarni (IN)
Arundhati Chattopadhyaya (IN)
Rani Nair (SE)
Kelly Jayne Jones (GB)
Kimatica Studio (GB)
Lundahl & Seitl (SE)

Curatorer: