Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Friluftslivets år lockar ut oss i naturen

I år satsar Uppsala kommun på att hjälpa Uppsalabor att komma ut i naturen och upptäcka det stora utbud av platser och aktiviteter som finns. Det är viktigare än någonsin att vi är ute och rör på oss då det är bra för både kropp och själ.

22 januari invigs Friluftslivets år 2021 som arrangeras av organisationen Svenskt Friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket. Syftet är att få fler människor att prova på friluftsliv samt öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten.

Under året kommer cirka 150 olika aktörer runt om i Sverige att arrangera aktiviteter och varje månad har ett eget tema för att belysa friluftslivets olika delar.