Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Framtidskören Mini Kids på UKK 24 maj

För tjugoandra året i rad sjunger Framtidskören Mini Kids in sommaren. 24 maj 15.00 uppträder kören för föräldrar och anhöriga på Uppsala Konsert & Kongress. Förskolorna har arbetat med det så kallade Framtidsprojektet hela året. Förutom att öva inför konserten har barnen skapat bilder till program och biljetter.

tjej sjunger i mikrofon

Framtidskören Mini Kids är ett projekt för femåringar på 20 förskolor i Gottsunda, Sunnersta, Ulleråker, Eriksberg och Valsätra. Barnen jobbar med Mini Kids hela sista året som de går i förskolan, bland annat genom sång, musik, rytm och rörelse. De sjunger både svenska och internationella sånger med hoppfulla och etiska budskap. Kören har även en egen låt.

Mini Kids är som en förberedelse inför skolstarten. Barnen träffar barn från andra förskolor, övar tillsammans och umgås i nya sammanhang. De blir en del av en större grupp, möter nya kompisar och tar ansvar.

Framtidsprojektet

Under året har de medverkande förskolorna haft ett gemensamt projekt som de kallar Framtidsprojektet, där konserten och kören är en del. Barnen har varit involverade i olika delar av arbetet med kören, till exempel att skapa egna bilder till program och biljetter.

Kören leds av en dirigent/musikpedagog och ackompanjeras av professionella musiker. Årets projekt avslutas med konsert på Uppsala Konsert & Kongress 24 maj.