Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Fortsatt försiktighet vid besök på äldreboenden

De allra flesta av dem som bor och arbetar på våra särskilda boenden för äldre har nu vaccinerats mot covid-19. Samtidigt finns det en fortsatt smittspridning i samhället. Därför fortsätter de tidigare rutinerna för besök på äldreboenden att gälla ännu ett tag.

besök på äldreboenden

Efter den andra dosens vaccin tar det ett par veckor innan vaccinationen ger ett fullgott skydd för alla i verksamheten.

Besök på äldreboenden ska genomföras på ett säkert sätt för att undvika smittspridning. Ta alltid kontakt i förväg med det boende du planerar att besöka. Meddela när du ska komma och följ alltid deras särskilda rutiner för besök.

Följ rutiner för besök

Du kan besöka din närstående utomhus, i skydd av plexiglas. Det är förstås viktigt att du som besökare är fullt frisk.

 - Det är väldigt glädjande att så många på våra äldreboenden valt att vaccinera sig. Nu måste vaccinet få tid att verka. Och med tanke på att smittspridningen i länet ser ut att öka igen är det för tidigt att helt lätta på våra rutiner och skyddsåtgärder. Faran är inte över än, säger Eva Christiernin (S), ordförande i äldrenämnden.   

Läs om våra besöksrutiner
Besök vid vård och omsorgsboenden, växelvård och korttidsvård