Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Flytt av cyklar i Centralpassagen

Felparkerade cyklar vid Resecentrum och främst i Centralpassagen kommer att flyttas från och med tisdagen den 24 juli.

Cyklarna blockerar

En större mängd cyklar är felparkerade vid Resecentrum. Cyklarna som är parkerade i Centralpassagen, gång- och cykeltunneln under järnvägen, blockerar en större yta utmed gången. Gången är både en utrymningsväg och en gång- och cykelväg. Människor som passerar i passagen utsätts för fara på grund av de felparkerade cyklarna. Det har även blivit problematiskt för synskadade att gå i passagen.

Kommunen flyttar därför från och med 24 juli felparkerade cyklar som står utanför cykelställ.

  • Cyklar på västra sidan av järnvägen flyttas till cykelställen vid Fjalars gränd
  • Cyklar på östra sidan av järnvägen flyttas till cykelställen vid Storgatan/Norrtäljegatan

Cyklar som är fastlåsta flyttas till cykelverkstaden i Kåbo på Kåbovägen 1. Den som vill ha tillbaka sin felparkerade cykel får lösa ut den för 300 kronor.

Under sommaren finns stadsvärdar på plats vardagar 7.00–16.00 för att hjälpa cyklisterna och hänvisa dem till de parkeringsplatser som finns i området.

Situationen har uppstått i samband med att cykelparkeringen vid spåren på Resecentrums sydvästra sida stängdes av i början av juli.