Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

​Flottsundsbron stängs av helt i två dagar inför invigningen

All möjlighet för överfart via Flottsundsbron kommer att vara stängd från torsdag morgon 20 april till 16.00 22 april. Under den tid som vägen är avstängd ska den tillfälliga bron monteras ned och tas bort inför invigningen av den nya bron på lördag 22 april.

I två år har bygget av den nya Flottsundsbron pågått. Under den tiden har en tillfällig bro varit monterad intill bygget för att trafikanter ska kunna ta sig från den ena sidan av Fyrisån till den andra.

Nu är den nya, moderna Flottsundsbron klar för invigning och den tillfälliga bron ska monteras ned. Överfarten behöver därför stängas av helt för all trafik från torsdag morgon till eftermiddag lördag 22 april då den nya bron ska vara invigd.

– Vi ser fram emot att få inviga den nya bron på lördag. Avstängningen dagarna innan blir en viss olägenhet för de som vanligen tar sig över Flottsundsbron, men vi tror att de kommer att bli desto gladare när den färdiga bron öppnar för gott, säger Michael Eriksson, avdelningschef för gata, park, natur.

Den nya Flottsundsbron är tvåfilig och har cykel- och gångbanor. Det kommer att göra rusningstrafiken säkrare och smidigare.

Mer information

Michael Eriksson, avdelningschef gata, park, natur
Telefon: 018-727 40 43
E-post: michael.eriksson@uppsala.se

Presskontakt
Susanne Järved
Telefon: 018-727 18 78
E-post: susanne.jarved@uppsala.se