Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Flera leverantörer av vuxenutbildning ska upphandlas

Uppsala kommun har beslutat att upphandla flera leverantörer inom fyra områden för vuxenutbildning. Det rör sig bland annat om svenska för invandrare, Sfi, bygg, transport och vård.

– Vi ska ha ett brett utbud av utbildningar för vuxna som vill komma in på arbetsmarknaden. De upphandlingar vi gör nu ska garantera långsiktighet och integration. Utöver Sfi, rör upphandlingarna yrkesutbildningar inom branscher som har ett stort behov av arbetskraft, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

Upphandlingen genomförs under våren och planen är att utbildningarna ska vara igång i mitten av oktober.

Vinnarna ska kunna erbjuda lärlingsutbildning och lärlingsutbildning ska finnas för alla yrkesutbildningar. Ansvariga för vuxenutbildningen är måna om att det ska finnas möjlighet att kombinera yrkesutbildning med Sfi.

De fyra anbudsområdena: 
1. Svenska för invandrare
2. El och energi, Bygg och anläggning, VVS och fastighet 
3. Fordon och transport 
4. Vård och omsorg; Hälso- och sjukvård samt Psykiatri

Grundavtalsperioden är på tre år med en optionsavtalsperiod på ett år, vilket innebär att man tecknar ramavtal på fyra år. Uppsala kommun bedriver även utbildningar i egen regi.