Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Fira midsommar i Ulleråker och Hammarskog

Uppsala kommun återupptar traditionen med midsommarfirande i Hospitalsträdgården i Ulleråker. Nu även med drop-in vigslar. I Hammarskog blir det midsommarfirande med femkamp, dans och musik.

Midsommarstång

Uppsala kommun återupptar traditionen med midsommarfirande i Ulleråker. Det blir dans runt midsommarstången i Hospitalsträdgården, spelmanslag, kransbindning och lekar. Romantiken blommar i anslutande Solglimtsparken där det erbjuds borgerlig eller kyrklig vigsel för alla sommarförälskade. Efter vigseln börjar dansen till nyckelharpa, fiol och dragspel.

För alla djurälskare finns möjlighet att bekanta sig med djuren från Gränby 4H-gård.

Fira midsommar i Hammarskog

Kommunen arrangerar även midsommarfirande i Hammarskog där det serveras kaffe, glass, mackor och fikabröd i Herrgården. Den som är tävlingssugen kan köra femkamp och i en inhägnad del kan besökare klappa djuren. Det blir även folkdansuppvisning och levande musik.

Läs mer om kommunens midsommararrangemang här.