Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Färgkodning av tillgängliga förskoleplatser

1 september kan vårdnadshavare se färgkodning av tillgängliga förskoleplatser. Färgkodningen kan hjälpa vårdnadshavare att bedöma möjligheten att få plats vid den förskola de önskar.

Barn på förskola

Behovet av förskoleplatser och familjedaghem i Uppsala kommun är väl tillgodosett men efterfrågan på plats varierar utifrån områden och tidpunkter på året. Flest ansökningar kommer alltid under september och april, då många föräldrar söker plats för sitt barn inför våren eller hösten.

Från 1 september 2019 publicerar antagning förskola en färgkodning över antal tillgängliga platser inom kommunala förskolor och fristående förskolor utan egen kö. Publiceringen sker två gånger om året, 1 september och 1 april, på kommunens webbplats uppsala.se i anslutning till information om hur man ansöker om plats.

Beräkningen av tillgängliga platser är en dagsaktuell uppgift och gäller vid just det tillfället, men kan hjälpa vårdnadshavare att bedöma möjligheterna att få plats vid den förskola man önskar eller att omprioritera sina val. Färgkodningen kommer första gången att publiceras under perioden 1 september – 18 oktober och släcks därefter ned, till nästa tillfälle i april. 

För ansökan till förskolor med egen kö ska vårdnadshavare vända sig direkt till aktuell förskola med sin ansökan.

Läs om och se färgkodningen för 1 september 2019