Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Digitalt möte med Kronprinsessparet

Strax före lunch idag onsdag hade Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande, ett videomöte med Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel. Samtalet handlade om kommunens hantering av coronapandemin och vägen framåt.

Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria samtalar digitalt med Erik Pelling

Kronprinsessparet önskade bland annat få höra hur kommunen hanterat pandemin, specifikt det ansträngda läget i vården och omsorgen. Erik Pelling berättade om vikten av krisledning och att jobba tillsammans, och hur angeläget det är att ompröva och anpassa sig under resans gång.

– Jag lyfte framförallt våra fantastiska medarbetare i äldreomsorgen och övriga omsorgen som har gjort ett hästjobb det senaste året. Pandemin har krävt en enorm uthållighet från medarbetarna och samtidigt tydliggjort vilka brister vi måste ta tag i från politiken, säger Erik Pelling (S).

Kronprinsessparet var nyfikna på hur en studentstad som Uppsala klarar pandemin. Under samtalet lyftes även det paradoxala i att behöva blicka framåt mitt i en kris.

– Vi har företag inom life science-branschen som går som tåget, samtidigt som besöksnäringen och studentlivet med nationerna i spetsen har det riktigt tufft. Vi behöver se till att hela Uppsala tar sig ur krisen, sade Erik Pelling.

Som avslutning på det 20 minuter långa mötet passade Erik Pelling på att hälsa Kronprinsessparet välkomna till Uppsala när pandemin är över.

– Det var ett väldigt trevligt samtal. Kronprinsessparet var nyfikna på Uppsalas utveckling med Uppsalapaketet och fyrspår. Jag konstaterade att de är välkomna tillbaka för många invigningar och bandklippningar i Uppsala framöver, säger Erik Pelling.

Kronprinsessparet träffar landets kommuner kontinuerligt. I och med pandemin skedde dagens möte digitalt.